تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی

ساخت وبلاگ

شیر پروانه ای چیست ؟

شیر پروانه ای نیز مانند شیر توپی قابلیت قطع و وصل سریع دارد و با توجه به اینکه قیمت آن بسیار ارزان است باعث شده است که در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی داشته باشد. در شیر پروانه ای، دیسک در مرکز لوله قرار دارد و چرخش دیسک در آن ها باعث قطع و وصل جریان در مسیر لوله می شود. دیسک شیرهای پرونه ای بر خلاف شیرهای توپی، در مسیر جریان سیال قرار دارند که با توجه به این موضوع می توان گفت که شیرهای پروانه ای باعث افت فشار درحالت باز هستند. از مزایای شیرهای پروانه ای می توان به کم بودن وزن و اندازه، افت فشار کم و سوار فوری، استفاده از محرک، عدم هیچگونه نیاز به تکیه گاه اضافی، استفاده از شیر برای باز و بسته و کنترل سیال  نیز اشاره کرد.

کاربرد شیرهای پروانه ای

نوع کاربردی که شیر پروانه ای دارد ویژگی های آن را تعیین می کند که بر اساس محل نصب آن ها و اینکه با چه سیالی در تماس هستند مشخصه ای آن ها نیز تعیین می شود. قابل ذکر است که شیرهای پروانه ای در سرویس های مختلفی مانند مایعات، بخار، هوا، آتش نشانی، مکش، سرمایش و ... مورد استفاده قرار می¬گیرند که با توجه به مزایای آن ها کاربرد فراوانی در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، نفت و گاز و ... دارند. 

شیر پروانه ای بر اساس جنس بدنه

شیرهای پروانه ای با توجه به جنس بدنه ای که دارند به دسته های شیر پروانه ای جنس چدنی با دیسک پلاستیکی و استیل، شیر پروانه ای از جنس استنلس استیل، شیر پروانه ای فولادی، شیر پروانه ای UPVC و شیر پروانه ای با بدنه چدن داکتیل دسته بندی می¬شوند. 

•    شیر پروانه ای جنس چدن با دیسک پلاستیکی 

این نوع از شیرهای پروانه ای معمولا در سیستم هایی که سیال غیر خورنده در آن جریان دارد مورد استفاده قرار می گیرند.

•    شیر پروانه ای جنس چدنی با دیسک استیل 

این نوع شیرهای پروانه ای با توجه به مقاومت بالایی که دارند در مواردی که سیال خورنده در سیستم جریان است استفاده می-شوند. در شرایط ویژه و کاربردهایی که علاوه بر خورندگی، سیال دارای کلر و یا نمک باشد این نوع شیرها نیز پیشنهاد می شود.

•    شیر پروانه ای از جنس استنلس استیل

این شیرها معمولا در صنایعی مانند نفت و گاز، صنایع دریایی، کاغذسازی، سیستم های کنترل سوخت و از همه مهم تر پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد فراوان دارند. در واقع می توان گفت که این شیرها برای سیالاتی که غیر خورنده هستند و دمای بسیار پایین و یا بسیار بالایی دارند مناسب هستند. 

•    شیر پروانه ای فولادی 

این شیرها غالبا در سیالاتی که غیر خورنده هستند ( آب، گاز و روغن ) و در دماهای خاصی بین 30- الی 400 درجه سانتی‌گراد مورد استفاده قرار می‌گیرند و مناسب هستند.

•    شیر پروانه ای UPVC

این شیرها از نظر قیمتی نسبت به سایر شیرها مقرون به صرفه تر هستند، به آسانی نصب می شوند و به سرعت به بهره برداری می¬رسند. از مزیت های دیگر این شیرها پشتاور پایین آن ها است که باعث باز و بسته کردن آن ها می¬شود.

•    شیر پروانه ای با بدنه چدن داکتیل

این نوع از شیرها در مقابل سایش از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.

شیرهای پروانه ای بر اساس نحوه اتصال

•    شیرهای پروانه ای دو سر فلنج

اتصال در این نوع شیرها از اتصال فلنج بدنه به فلنج های خط لوله انجام می¬شود.

•    شیرهای پروانه ای ویفری

محل نصب این شیرها معمولا بین فلنج های خط لوله و فلنج هایی که پیچ شده اند و بدنه شیر را احاطه می کنند است. نصب آن ها بسیار آسان است اما تحت عنوان شیر ایزوله نمی توان آن ها را مورد استفاده قرار داد.

•    شیرهای پروانه ای لاگ

این شیرها برآمدگی هایی که روی بدنه خود دارند باعث می شود که محل مناسبی برای اتصال پیچ های خط لوله و بدنه باشد و نسبت به نوع ویفری اتصال بهتری دارند. در نتیجه باید گفت که باعث فراهم آب بندی بیشتر می¬شوند.

•    شیرهای پروانه ای با اتصال جوشی یا اتصال گرو

این شیرها به دلیل اتصال جوش خوردن مستقیم به خط لوله در سیستم هایی که فشار بالا دارند بسیار استفاده می شوند.

محیط نصب شیرهای پروانه ای

شیرهای پروانه ای در فضاهای خارجی نیز نصب می شوند که حتما باید از پوشش های لازم برخوردار باشند و با توجه به نوع فضای کاری که سیستم شیرهای پروانه ای دارند باید مشخصه های مخصوص آن فضا را داشته باشند. در صورتی که شیرها پوشش های موردنیاز را نداشته باشند منجر به پوسیدگی و اختلال در عملکرد آن ها می شود. 
جهت خرید شیر پروانه ای با بهترین قیمت و کیفیت می‌توانید با شماره 02186073350 تماس گرفته و از مشاوره تخصصی این مجموعه بهره مند شوید. پتروسا، تامین کننده و وارد کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی، قطعات صنعتی را با کیفیت عالی و قیمت مناسب برای خریداران تهیه کرده و عرضه بازار می کند. 
منبع : فصل تجارت 

تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی ...
ما را در سایت تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی دنبال می کنید

برچسب : شیر پروانه ای ,قیمت شیرپروانه ای ,خرید شیر پروانه ای , نویسنده : پتروسا petrosa بازدید : 191 تاريخ : دوشنبه 7 تير 1400 ساعت: 13:41

 شیر توپی یا بال ولو نسبت به سایر شیرها کاربرد بیشتری دارند و دلیل اصلی آن وجود ساختمان داخلی ساده در آن ها است. از گردش 90 درجه گوی توخالی برای طراحی این قطعات استفاده شده است و به نحوی است که با چرخش گوی جریان سیال قطع و وصل می شود. به عبارتی شیر توپی نوعی از شیر ربع گرد است و با قطع و وصل جریان مسیر جریان را باز و بسته می کنند.

کاربرد شیر توپی

بال ولو یا شیر توپی در وسایل خانگی و لوله کشی های خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال این قطعات جهت کنترل جریان نیز مورد استفاده قرار می گیرند. شیرهای توپی فشار و حجم بالای سیال را تا حد زیادی تحمل می کنند و توانایی مدیریت جریان سیال را تا دمای 480 درجه سانتی گراد دارند. بنابراین می توان گفت صنایعی که تحت شرایط فوق کار می کنند به راحتی می توانند از شیرهای توپی استفاده کنند.

انواع شیرتوپی

بهتر است که برای دسته بندی این قطعات به شکل طراحی و ساختمان آن ها توجه بسیاری کرد. در واقع در طراحی این شیرها نیز دو جزء مجزا ( بدنه شیر و بخش توپی ) وجود دارد.

انواع شیر توپی بر اساس طراحی بدنه

طراحی بدنه شیرهای توپی را می توان به صورت های مختلف یک تکه، دو تکه و سه تکه انجام داد که این قطعات توسط جوش و پیچ و مهره به هم وصل می شوند. بهتر است این نکته مهم را بدانید که شیرهای دوتکه و سه تکه قیمت بالاتری دارند اما هزینه تعمیر در آن ها مقرون به صرفه تر است. شیرهای توپی از نظر طرحی بدنه به سه دسته تقسیم می شوند :

  • ورودی کناری  (Side entry)

در این طراحی بدنه شیر توپی به صورتی است که قسمت توپی آن از بخش های کناری وارد و خارج می شوند. بنابراین اگر قرار بر این باشد که توپی شیر تعمیر شود، شیر را به طور کامل باید از خط جریان جدا کرد و تعمیرات لازم را روی آن انجام داد. ورودی کناری ها ممکن است که به سه شکل یک تکه، دو تکه و سه تکه طراحی شوند.

  • ورودی بالا (Top entry)

در طراحی ورودی بالا نیز، بدنه شیر به نحوی طراحی می شود که بخش توپی آن از قسمت بالا کاملا در دسترس باشد. در این نوع  طراحی هر چه اتصالات کمتر باشد احتمال نشتی نیز کاهش می یابد.

توپی نیز در این نوع طراحی، در داخل شیر حالت شناور دارد و قابلیت جابه جایی آن تا چند میلی متر است. تنها بخشی که به توپی متصل است قسمت بالایی آن است و کنترل آن هم از بالا انجام می شود.

  • جوشی (Welded body ball valve)

    طراحی شیرهای جوشی به این صورت است که دیگر از پیچ و مهره و اتصالات استفاده نمی شود. شیرهای جوشی در کارهای ساده مورد استفاده قرار می گیرند. استحکام بالای بدنه در شیرهای جوشی یکی از پارامترهای قابل توجه و حجم و وزن آن ها نسبت به سایر طراحی ها کمتر است. بنابراین باید گفت به دلیل عدم تعمیر شیرهای تمام جوش، در طراحی های صنعتی بسیار کمتر استفاده می شوند.

    انواع شیر توپی بر اساس طراحی توپی

    شیرهای توپی بر اساس طراحی توپی به موارد زیر تقسیم می شوند :

  • شناور (Floating ball valve)
  • ترونیون (Trunnion ball valve)

در این نوع طراحی، توپی به صورت کامل در محفظه داخلی فیکس می شود و حرکت آن از هر چهار طرف نیز محدود می شود. هزینه این طراحی ها بیشتر است اما کارایی بهتر و بیشتری دارند. از شیرهای توپی ترونیون می توان در جریان هایی که فشار بالا دارند نیز استفاده کرد. بخش نشیمن گاه در شیرهای ترونیون آزاد است و توسط شفت و فنر به پایین بدنه متصل می شود. این قابلیت برای آب بندی شیر مورد استفاده قرار می گیرد.

  • قطر کم (Reduced bore)

در طراحی این قطعات، طراحی بخش توپی شیر به گونه ای است که قطر کمتری دارد و این مسئله منجر به افت فشار جریان در شیر می شود.

  • قطر زیاد (Full bore)

در صورتی که در طراحی توپی، قطر آن با قطر خط لوله هم اندازه باشد باعث می شود که هیچگونه افت فشاری در مسیر جریان سیال پیش نیاید.

  • وی شکل (V-Shaped ball valve)

طراحی نشیمن گاه در این حالت شباهت زیادی به حرف V انگلیسی دارد. دلیل انتخاب این طراحی این است که امکان کنترل جریان سیال در خط لوله ایجاد شود. قابل ذکر است که شیر توپی در کنترل جریان مورد استفاده قرار نمی گیرد اما از توپی های وی شکل در کنترل جریان سیال می توان استفاده کرد.

جهت خرید شیر توپی با قیمت عالی و کیفیت مناسب می‌توانید با شماره 02186073350 تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوید. پتروسا، تامین کننده و وارد کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی، قطعات صنعتی را با کیفیت عالی و قیمت مناسب برای خریداران تهیه کرده و به بازار عرضه می‌کند.

منبع : خبرگزاری آریا

تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی ...
ما را در سایت تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی دنبال می کنید

برچسب : شیرتوپی ,قیمت شیر توپی ,خرید شیر توپی , نویسنده : پتروسا petrosa بازدید : 187 تاريخ : دوشنبه 7 تير 1400 ساعت: 13:41

یکی از روش های پرکاربرد برای اتصال لوله ها، شیرآلات و قطعات به یکدیگر فلنج است. به عبارت دیگر فلنج ها به قطعات و یا صفحات دیسکی مدور می گویند که سوراخ هایی بر روی آن ها طراحی و ساخته شده است

یکی از روش های پرکاربرد برای اتصال لوله ها، شیرآلات و قطعات به یکدیگر فلنج است. به عبارت دیگر فلنج ها به قطعات و یا صفحات دیسکی مدور می گویند که سوراخ هایی بر روی آن ها طراحی و ساخته شده است و دو قطعه را به صورت جفت توسط پیچ و مهره و گسکت به هم وصل می کنند. قابلیت جداسازی یکی از مزایای مهم استفاده از فلنج به شمار می رود. در روش اتصال برای جوش دادن دو قطعه و یا دو لوله جهت جداسازی مجدد آن ها، به جوش دوباره و برشکاری نیاز خواهید داشت که فلنج شما را از این کار بی نیاز می کند و با باز و بسته کردن پیچ و مهره ها قطعات از یکدیگر جدا می شوند. نصب آن به این گونه است که به هر لوله یک فلنج جوش داده می شود، سطح آن ها روی هم قرار می گیرند و توسط پیچ و مهره به یکدیگر وصل می شوند و آب بندی آن ها از طریق واشر یا گسکت انجام می شود. تغییر مسیر و تغییر قطر لوله ها در فشار کم و بالا از کاربردهای دیگر فلنج است که می توان به آن اشاره کرد.

انواع مختلف فلنج 

  1. فلنج با سطح ساده

این نوع از فلنج ها از سطح صاف و بدون شیار و گلو برخوردار هستند و معمولا در دماها و فشارهای پایین استفاده می شوند. این فلنج ها از آلیاژهای آهن، چدن، استیل و در مواردی هم پلی اتیلن برای ساخت لوله پلی اتیلن تشکیل می شوند که از لحاظ قیمت مقرون به صرفه تر است. 

  1. فلنج نر و ماده

این نوع فلنج یکی از مهم ترین فلنج ها به شمار می رود که در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، آب رسانی و بخش پایپینگ کاربرد فراوانی دارد. این فلنج ها به صورت نر و مادگی به یکدیگر وصل می شوند و اتصال آن ها به این صورت است که سطح یکی از فلنج ها برآمده و دیگری سطح فرورفته ای دارد. 

  1. فلنج گلودار جوشی

مقطع مخروط مانند در فلنج های گلودار یکی از شاخصه هایی است که باعث می شود این فلنج ها به آسانی قابل تشخیص باشند و این مقطع مخروطی به لوله جوش و یا دیواره اتصالات، جوش می خورد. این مقطع مخروطی باعث می شود استحکام و مقاومت فلنج در فشار و حرارت های بالا و دمای زیر صفر، افزایش یابد. نوع جوش دادن در این فلنج ها، به این صورت است که با یک جوش قدرتمند وV  شکل به لوله ها و اتصالات جوش داده می شوند.

  1. فلنج اسلیپان (Slip On)

این فلنج ها تحت فشارهای داخلی ۲/۳ فلنج گلودار جوشی هستند که همین ها در موارد خاص تا ۱/۳ کاهش می یابند و اتصال آن ها به این صورت است که توسط ۲ جوش فیلت جوش داده می شوند. یکی از معایب این فلنج ها این است که اول باید لوله ها به فلنج جوش بخورند.

  1. فلنج جوشی ساکت (Socket)

این فلنج ها برای اتصال سایزهای کوچک و فشارهای بالا استفاده می شوند. نیروی ایستایی در این فلنج ها و فلنج های اسلیپان یکسان هستند اما مقاومت خستگی در این فلنج ها حدود ۱.۵ برابر فلنج های اسلیپان محسوب می شود. اتصال با اتصالات و لوله ها با یک جوش فیلت و از بیرون انجام می شود که این نوع اتصال در فلنج های اسلیپان کاملا برعکس است. 

  1. فلنج رزوه ای

یکی از مزیت های مهم این فلنج ها این است که بدون اینکه جوشکاری شوند قابل اتصال هستند. فلنج های رزوه ای در سایزها و اندازه های مختلفی وجود دارند که معمولا سایز های کوچک آن ها بیشتر استفاده می شوند. قابل ذکر است که این فلنج ها برای اتصال به لوله های کوچک و یا نازک به هیچ عنوان کاربردی ندارند.

  1. فلنج کور

این فلنج ها معمولا بدون سوراخ هستند و برای مسدود کردن شیرآلات مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا در سایزهای بسیار بزرگ و فشارهای بالا کاربرد فراوانی دارند.

  1. فلنج با سطح برجسته

در این نوع فلنج ها، سطح پیشانی آن ها که مقابل فلنج های دیگر قرار گرفته می شود معمولا برجسته تر از سطح انتهایی آن ها محسوب می شود. سطح برجسته نیز به دو شکل صیقلی و شیاردار وجود دارد.

  1. فلنج حلقه مشترک

این فلنج ها در سرویس هایی که فشار و دمای بالایی دارند استفاده می شوند و نسبتا گران محسوب می شوند. هر دو قسمت فلنج از طریق یک رینگ از هم جدا می شوند و مانع از برخورد دو صورت فلنج به هم می شوند. این رینگ که بین دو صفحه فلنج قرار گرفته، پس از اینکه دو فلنج با پیچ و مهره به هم وصل شوند و تحت فشار قرار بگیرند باعث آب بندی بهتر فلنج ها می گردد. 

  1. اریفیس فلنج

این فلنج ها با اریفیس مترها در ارتباط هستند و اریفیس مترها برای تخمین میزان جریان سیال استفاده می شوند. فلنج های اریفیس، از لحاظ ظاهری به فلنج های رزوه ای اسلیپان و گلودار شباهت دارند.

شرکت پتروسا یکی از بزرگترین تامین کننده های تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی است که قطعات صنعتی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب عرضه بازار می نماید. شما می توانید جهت خرید فلنج با شماره ۰۲۱۸۶۰۷۳۳۵۰ تماس حاصل کرده و از طریق کارشناسان مجرب این مجموعه مشاوره رایگان دریافت نمایید.

|منبع : رسالت نیوز 

تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی ...
ما را در سایت تامین کننده تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی دنبال می کنید

برچسب : فلنج ,خرید فلنج ,قیمت فلنج , نویسنده : پتروسا petrosa بازدید : 166 تاريخ : دوشنبه 7 تير 1400 ساعت: 13:40